Objavljujemo: Ovo je 7 osoba koji će odlučiti ko je novi komesar MUP-a ZDK

Nakon što je završen konkurs za izbor i imenovanje policijskog komesara Uprave policije MUP ZDK pred policijskim odborima je odluka da li će potvrditi imenovanje dr. Nermina Šehovića za komesara čijim se imenom kao najozbiljnijim kandidatom uveliko kalkuliše uz predpostavku da bi svojim iskustvom, te profesionalnim autoritetom mogao vratiti ugled i reputaciju Upravi policije ZDK, kojoj je trenutno zbog aktuelne politike narušen ugled u međunarodnim asocijacijama stavljanjem na crnu listu Vlade ZDK.

Jedan od zadataka i izazova koji se stavljaju pred budućeg komesara jeste i uspostavljanje nacionalnog balansa strukture uposlenika Uprave policije MUP ZDK koji je trenutno u disbalansu.

Odluka je na policijskom odboru za imenovanje komesara u čijem sastavu je i Udiljak Vanja koja dolazi iz reda Hrvatskog naroda, dok ostalih šest članova su predstavnici Bošnjaka (Taib Spahić, Sead Bolić, Redžić Almir, Ahmić Melisa, Hadžić Sehadet i Husanović Meris).


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79