Odbjegli zamjenik direktora SIPA-e se žalio jer su mu obustavljenje isplate

Odbjegli zamjenik direktora SIPA-e se žalio jer su mu obustavljenje isplate


Zoran Galić, odbjegli zamjenik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH koji se od bh. pravosudnih organa već mjesecima krije u Hrvatskoj, žalio se poslodavcu, u ovom slučaju SIPA-i jer su mu obustavljene isplate naknada za odvojen život i za smještaj, saznaje Raport od izvora u Agenciji.

Galićeva žalba je odbijena, jer se on od 8. jula kada je trebao biti uhapšen zbog sumnji u teške zloupotrebe položaja u vrijeme dok je bio direktor Granične policije BiH nije pojavio na poslu, niti je dostavio dokumentaciju s kojom bi pravdao višemjesečni nedolazak na posao.
Apsurdna situacija

Zanimljivo je da se Galić žalio zbog ukidanja naknada za odvojen život i za smještaj, pozivajući se na svoj status zamjenika direktora SIPA-e, a nije se žalio što mu je obustavljena i isplata plata.

Ovi Galićevi pokušaji da ospori odluke koja se odnose na obustavu dijela njegovih primanja u vidu različitih naknada samo još jednom ukazuju na svu apsurdnost ove situacije i ovog slučaja, u kojem HDZ BiH štiti osumnjičenog za kriminal, koji je uz sve u bjekstvu i uzurpira i zloupotrebljava poziciju u jednoj od najvažnijih policijskih agencija u zemlji.

Vijeće ministara BiH zbog raznih opstrukcija i pokušaja da se Galić što bezbolnije izvuče ili prođe u situaciji u koju se sam doveo još nije donijelo odluku o njegovoj smjeni, iako je SIPA mjesecima bez zamjenika direktora, a još veća sramota za zemlju je to što je Galić formalno pravno još na toj funkciji.

Svoju ulogu u svemu odigrao je i Nezavisni odbor PPSBiH koji prvobitno nije uputio Vijeću ministara BiH eksplicitno prijedlog za Galićevu smjenu, nego je ostavio i mogućnost njegovog razrješenja.
Hoće li se neko razboljeti i naredne sedmice ?

HDZ BiH želi u Vijeću ministara BiH izdejstvovati odluku da Galić bude razriješen, kako je on to iz skrovišta u koje je pobjegao i tražio navodeći rzalog penzionisanje, a sve kako bi Galić mogao dobiti otpremninu i da mu biografiju ‘ne krasi’ podatak o smjeni.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija