Oblačno s kišom, na planinama snijeg

U Bosni i Hercegovini danas veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima prestanak padavina u Hercegovini. U Bosni će padati kiša uglavnom prije podne. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima još malo kiše može pasti na sjeveru Bosne. Na planinama će padati i snijeg. U poslijepodnevnim satima postepeno smanjenje oblačnosti.

Krajem dana novo naoblačenje sa juga u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11 stepeni, na jugu zemlje do 15, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Pogoršanje praćeno padavinama, nepovoljno će djelovati na većinu populacije. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Usljed većeg sadržaja vlage u zraku i nižih temperatura, osjet hladnoće će se pojačati. U poslijepodnevnim satima, opća slika će se djelimično poboljšati, pod uticajem stabilnijeg vremena.

  • Krajem dana novo naoblačenje sa juga u Hercegovini i jugozapadu Bosne

    Krajem dana novo naoblačenje sa juga u Hercegovini i jugozapadu Bosne

Sutra pretežno oblačno vrijeme u većem dijelu zemlje. Sunčanije na sjeveru zemlje. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi se očekuje na području Hercegovine i jugozapada Bosne, a u ostalim područjima prolazno slaba kiša tokom noći na četvrtak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 12 i 18 stepeni.

U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79