Obnovljeno suđenje Amiru Zukiću: Tužilaštvo ponovo iznosi optužbe

Obnovljeno suđenje Amiru Zukiću: Tužilaštvo ponovo iznosi optužbe


U Općinskom sudu u Sarajevu započelo je obnovljeno suđenje Amiru Zukiću i ostalim optuženima za zloupotrebe prilikom zapošljavanja u javnim preduzećima.

Suđenje je ponovno pokrenuto nakon što je Kantonalni sud ukinuo osuđujuću presudu iz jula 2022. godine, kojom su Zukić i ostali bili osuđeni na kazne zatvora od godinu i po do šest godina.

Sud je prihvatio prijedloge svih Odbrana iznesene na statusnoj konferenciji, odlučivši da se svi dokazi iz prethodnog postupka ponovo prihvate. Braniteljica Safeta Bibića, najavila je iznošenje novih materijalnih dokaza i saslušavanje svjedoka koji će rasvijetliti porijeklo privremeno oduzetog novca od njenog klijenta.

Senka Nožica, braniteljica Amira Zukića, naglasila je kako njen klijent želi brzo i efikasno okončanje postupka te da neće biti novih dokaza sa njihove strane. S druge strane, Sabina Hota-Ćatović, braniteljica Eseda Džananovića, izjavila je da Odbrana odustaje od jednog ranije iznesenog dokaza jer ga smatraju nerelevantnim.

Iako su svi advokati bili saglasni da nije potrebno ponovno čitanje optužnice, sutkinja Belma Čano-Sejfović odlučila je da će se na narednom ročištu, zakazanom za 12. septembar, ponovo čitati objedinjene tačke optužnice koje su predmet obnovljenog suđenja.

Ranija presuda iz 2022. godine, kojom su Zukić i ostali optuženi osuđeni za primanje mita i nezakonito posredovanje prilikom zapošljavanja, ukinuta je, a suđenje se sada vodi iznova s ciljem razjašnjenja svih okolnosti slučaja.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija