Oboren namješten konkurs u Mostaru: “Tražili glasnogovornika Suda koji ima završen ekonomski fakultet”

Mostarski novinar i političar otkrio je još jedan namješteni konkurs u Hercegovini. Ovog puta traži se glasnogovornica Kantonalnog suda u Mostaru koja mora imati završen Fakultet poslovne ekonomije.

“Konkurs je tragikomedija! Samo još nedostaje fotografija odabranog kandidata. Fakultet poslovne ekonomije – za glasnogovornika Suda?! Zaista?! Nova informacija vezana uz konkurs za glasnogovornicu Kantonalnog suda u Mostaru. Konkurs je pisan za gospođu K.S.❗️” – izjavio je prije par dana Kajan na svom Facebook profilu.

Nakon što je bh. parlamentarac otkrio namješteni konkurs u Mostaru, a o ovome već je pisao naš portal, isti je oboren potvrdio je Refik Begić.

Kajan otkrio javni konkurs koji je pisan prema određenoj osobi: “Fakultet poslovne ekonomije – za glasnogovornika Suda?!”

“Stigla je i zvanična potvrda moje pobjede nad još jednom nepravdom.

Da bude jasno. Ja imam posao. Nisam se prijavio na ovaj konkurs, niti me on zanima u bilo kojem smislu, sem da je bio naočigled pripremljen za određenu osobu, uz uslov da portparol ima završen Fakultet poslovne ekonomije. Zato sam ga i oborio!

Ovo je još jedna u nizu pobjeda nad korupcijom i nepravdom! Ohrabrujem sve vas koji se susrećete s namještaljkama, korupcijom, nepravdom i nezakonitim radnjama – da reagujete!

Nemojte stalno očekivati od drugih da urade ono što biste i vi mogli, i trebali. Zajedno možemo mnogo!” – izjavio je Kajan

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79