Obračun sa nepropisno parkiranim automobilima: Tuzla ponovo dobila pauk vozilo

Javno preduzeće “Saobraćaj i komunikacije” Tuzla od danas na ulicama tog grada ponovo koristi tzv. pauk vozilo koje će uklanjati nepropisno parkirana vozila na trotoarima, zelenim površinama, požarnim putevima i sa parking mjesta koja su označena za osobe sa invaliditetom.

Za nabavku specijaliziranog vozila preduzeće “Saobraćaj i komunikacije” je izdvojilo 300.000 KM, a prethodnih dana završena je obuka radnika koji će upravljati paukom.

Vozila koja budu nepropisno parkirana bit će odložena na lokaciju preduzeća “Saobraćaj i komunikacije” u naselju Kojšino.

Kazne za vlasnike nepropisno parkiranih vozila koje ukloni pauk iznosit će 150 KM, a službenici Uprave policije MUP-a TK uručit će i prekršajni nalog u iznosu od 40 KM.

Potreba za nabavkom specijaliziranog vozila je iskazivana niz godina jer neodgovorni vozači su često parkirali svoja vozila na nedozvoljena mjesta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79