Obrat u Kiseljaku: Gazda Meho tvrdi da je Ifet razbio kamion od 60.000 maraka

Nakon što je na društvenim mrežama procurila fotografija Ifeta Pašića, za kojeg njegov brat Mirsad tvrdi da ga je pretukao gazda firme u kojoj radi, kontaktirali smo i Mehu Karasalihovića kako bismo čuli i drugu stranu u ovoj priči.

Meho Karasalihović kazao je za “Avaz” da je sve o navedenom slučaju dokumentirano u policiji i Tužilaštvu u Kiseljaku te da se tamo najbolje zna ko je, zaista, Ifet Pašić.

Kazao nam je da je Ifeta Pašića primio u firmu kad je bio u najvećim problemima i kad ga nijedna firma nije htjela zaposliti.

– U startu sam mu platio kazne od 5.300 maraka da bi, poslije plaćenih kazni, on mene ljubio i zahvaljivao mi. On nije mogao da vozi kamion, jer su mu bili oduzeti svi dokumenti zbog kazni, krađa i maltretiranja – kaže nam Meho te dodaje da se to sve može provjeriti.

Drama u Kiseljaku: Gazda ga pretukao kad je zatražio da ga isplati

Ističe da je Pašić vrijeđao ostale zaposlenike i nudio im razne neprimjerene ponude.

– Više puta je razbio kamion vrijedan 60.000 KM i, naravno, odštetu svu snosim ja. Nakon toga ga opet molim da prestane s uvredama i pokušavam razgovorom satima i da ga usmjerim. Uz sve molbe i opomene da ne možete u firmu uvoditi nekoga ko nije zaposlenik i nije prijavljen u firmi kao vozač, on više puta daje kamion njemu poznatim kolegama, za koje nismo nikad ni čuli, a kamoli da rade u našoj firmi i da se obučavaju na tom istom našem kamionu u toku radnog vremena na putu M-17 – dodaje Karasalihović.

Navodi da je Pašić više puta tukao i vrijeđao svoju suprugu, koja ga je, na kraju, i napustila.

– Sigurno ga nije napustila zato što joj je bilo lijepo. On se nastavlja opijati i psovati majku, djecu i razne gadosti je izgovarao u krugu firme i kafića. Također, ostale mušterije je vrijeđao i prijetio. Ifet Pašić je 18. januara 2020. godine napustio samovoljno posao, a zatim 20. januara dolazi u kafić i vrijeđa i opija se. Ja sam nakon toga pozvao policiju i upoznao ih o događajima, na šta oni pišu zapisnik. Dvadeset minuta poslije razgovora sa policijom, Pašić se vratio u kafić i ponovo počeo da vrijeđa s opaskama o roditeljima, djeci i ostalima. I upravo zbog tog vraćanja se nalazi tamo gdje jeste. Nakon toga, Ifet svoju ostalu ekipu prijatelja navodi da šalju uvredljive poruke mojoj djeci, koja apsolutno nisu imala ništa s tim. Ovo je sramotno. Ja imam firmu već 15 godina, u kojoj radi, što dirketno, što indirektno, skoro 600 ljudi – zaključuje Meho.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79