Obrat u slučaju taksiste i djevojke: Osumnjičeni se ne tereti za silovanje?

On je, kako je potvrdio njegov advokat Aleksandar Remić, jučer dao izjavu u MUP-u KS, gdje je odlučio da se brani šutnjom.

Taksista koji je osumnjičen za silovanje djevojke u Semizovcu, koje se dogodilo prije nekoliko dana, jučer je predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

On je, kako je potvrdio njegov advokat Aleksandar Remić, jučer dao izjavu u MUP-u KS, gdje je odlučio da se brani šutnjom.

Prema nezavničnim informacijama, djelo koje se osumnjičenom stavlja na teret prekvalifikovano je iz silovanja u djelo “spolnog odnosa sa nemoćnom osobom”.

Muškarac je uhapšen nakon prijave djevojke da je silovana u Semizovcu, rekao je prekjučer glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Oštećena djevojka prijavila je da je u nedjelju navečer bila sa prijateljicama, te da su taksi pozvale u naselju Koševsko Brdo. Nakon što je silovana i maltretirana, taksista ju je odvezao u grad i ostavio.

Podsjećamo, Tužilaštvo KS danas je zatražilo određivanje pritvora za osumnjičenog taksistu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79