Obratio se Davor Dragičević: Nadam se da su spremne ćelije za ubice

U Sarajevu sse danas održavaju mirni protesti grupe “Pravda za Dženana Memića”. Protesti se održavaju na trgu ispred Narodnog pozorišta. Glavni zahtjev sa ovog, kao i sa svih prethodnih skupova koje je organizovala ova grupa, koju predvodi porodica Memić, je da se otkriju i procesuiraju odgovorni za stradanje 22-godišnjeg Mladića Dženana Memića, koji je napadnut početkom februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži, a podlegao je sedam dana kasnije u bolnici od zadobijenih povreda.

Na protestu ljudi iz cijele BiH, ali i inostranstva: “Mora se izaći iz tame i zla”

Video linkom se prisutnima obratio Davor Dragičević i poručio:

“Konačno zajedno. Vrijeme je da Tužilaštvo kaže ko je ubio Dženana i Davida. Vrijeme je da vidimo na kojoj smo strani, a za mene je samo jedna, istine i pravde. Nadam se da su spremne ćelije za ubice.”

Nadam se da ćemo se sresti ovako i u Banjoj Luci, to je vaše, naše, ne njihovo, poručila je Suzana uz pjesmu Klinac iz geta.

Okupljeni sada pjevaju ovu pjesmu.

Suzana Radanović također je govorila i prisjetila se svog sina Davida.

“Zašto sam ovdje i zašto se borim tri godine?, na šta su prisutni povikali – pravda!

“Moja djeteta nema i vratiti ga ne mogu. Mogu da odem kući, legnem, popijem tabletu, ali njega ne zaboravljam. Nosit ću transpatente kao i moj David. Pogledajte koliko nas je”, rekla je Suzana.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79