Obratio se naciji: Zajednički ćemo nadjačati i dokazati da ne postoji sila koja može pokoriti duh ovog posebnog grada

I ovaj 6. april dočekujemo boreći se protiv nevidljivog neprijatelja

Bakir Izetbegović uputio je čestitku povodom 6. aprila, Dana Grada Sarajeva.

– Za sve građane Sarajeva april je poseban mjesec. Šestog aprila 1945. godine Sarajevo je oslobođeno od okupacije, a 5. aprila 1992. godine ponovo se suočilo sa agresijom kojoj se suprotstavljalo narednih 1.400 dana, i koju je u konačnici ponovo pobijedilo.

Zbog toga je današnji datum postao simbol otpora građana Sarajeva zlu i fašizmu, simbol borbe za njegov duh i viševjekovnu tradiciju.

I ovaj 6. april dočekujemo boreći se protiv nevidljivog neprijatelja, smrtonosnog virusa koji odnosi živote naših sugrađana. U ovoj borbi trebamo biti hrabri, predani i ujedinjeni kao što smo bili 1945. i 1992. godine. Siguran sam da ćemo ponovo zajednički nadjačati i dokazati da ne postoji sila koja je u stanju pokoriti duh ovog posebnog grada.

Sa tom porukom svim Sarajkama i Sarajlijama, ali i onima koji iskreno vole i u srcu nose glavni grad Bosne i Hercegovine, upućujem najiskrenije čestitke povodom 6. aprila, Dana Grada Sarajeva – poručio je Izetbegović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79