Obustavljen saobraćaj na putu K. Dubica-Kostajnica

Zbog izlivanja rijeke Une, saobraćaj je potpuno obustavljen na magistralnom putu Kozarska Dubica-Kostajnica između mjesta Špilja i Vrioci i odvija se alternativnim pravcima.

U prekidu je odvijanje saobraćaja na pravcima Prijedor-Bišćani, Blagaj–Radomirovac, Blagaj-Dvorna, Urije-Šuća i Blagaj–Vitasovci.

Zbog slijeganja kolovoza na pločastom propustu regionalnog puta Moštanica-Kozarska Dubica u mjestu Božići, saobraćaj je obustavljen i postavljena je vertikalna signalizacija.

I dalje je zbog aktiviranja klizišta obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Karan-Novi Grad i postavljeni su vertikalna signalizacija i fizičke prepreke.

Na većini ostalih puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se jutros odvija po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, a iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske skreću pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog jutarnje magle u kotlinama i duž riječnih tokova, kao i preko planinskih prevoja.

U višim planinskim predjelima i preko prevoja zbog niske jutarnje temperature moguć je nailazak na poledicu.

Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, posebno na pravcima Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Foča, Foča-Šćepan Polje, Zvornik-Konjević Polje, Karakaj-Caparde, Višegrad-Ustiprača-Rogatica i Višegrad-Brodar-Rudo.

U Federaciji BiH na regionalnom putu Drvar-Martin Brod zbog većeg odrona na snazi je obustava saobraćaja.

Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz i na ostalim dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, uključujući putne pravce Srbljani-Bosanska Krupa, Jablanica-Mostar i Bugojno-Novi Travnik.

U terminu od 7.30 do 17 časova izvode se radovi na rekonstrukciji rasvjete u tunelu Jajce dva na magistralnom putu. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu Resanovci-Drvar zbog urušavanja potpornog zida.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79