Obustavljen saobraćaj preko Borove glave

Na magistralnom putu M-15 Šuica-Livno (Borova Glava) zbog loših uvjeta za vožnju obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila. Na magistralnom putu M-16 Kupres-Šuica obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse.

Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima i na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Bugojno- Novi Travnik, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Šuica-Tomislavgrad i Livno-Glamoč-Tomislavgrad.

Na putevima u jugozapadnim krajevima jak vjetar povremeno stvara sniježne nanose. Na regionalnom putu R-418 Prozor-Mokronoge (Tomislavgrad) pušten je saobraćaj za sve kategorije, iako je i dalje otežano saobraćanje.

Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučujemo upotrebu lanaca na dionicama gdje je kolovoz zasnježen. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. Molimo vozače da posebnu pažnju obrate pješacima, koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse na GP Brčko-Gunja. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

BIHAMK

foto: grude.com

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments