Obustavljena istraga protiv Gordana Memije zbog trgovine kanabisovim uljem

Foto: Source.ba

Gordan Memija je na svom Facebook profilu objavio kako je istraga protiv njega zbog trgovine kanabisovim uljem obustavljena.

On je bio lišen slobode u policijskoj akciji “Meta”.

“Dobio sam odluku Tužilaštva Ze-Do kantona o “OBUSTAVLJANJU ISTRAGE” zbog moje navodne umiješanosti u neovlaštenu proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga”, napisao je on.

“Rano ujutro 31. 3. 2022. specijalci i inspektori upali su u moj stan. Moju porodicu isprepadali i mene priveli. Iz Sarajeva do Zenice vozili su me zenički specijalci sa lisicama na rukama. Tretman specijalaca je bio kao da sam ubio nekoga ili da sam neki povratnik u vršenju teških krivičnih djela”, naveo je Memija.

“Zatvorili su me nekoliko sati u samici sa jednim narkomanom koji je bio još uvijek pod uticajem droga/alkohola. Mediji su me uništili. Objavljivali su moje ime, fotografiju, naziv moje firme pa čak i fotografije sjedišta moje kompanije.

Znam da su neki režimski mediji i novinari objavljivali po zadatku ali ima tu novinara koje lično poznajem ali ni oni nisu imali ljudskosti/profesionalnosti da kažu hajde da vidimo šta se dešava nego su samo pustili priču u promet da bi dobiju lajkove/gledanost”, kazao je Memija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79