Obustavljena istraga protiv Mije Brajkovića za izvlačenje novca iz Aluminija

Kantonalno tužilaštvo HNK obustavilo je istragu protiv nekadašnjeg generalnog direktora, sada ugašenog Aluminija d.d. Mostar, Mije Brajkovića, a kojeg se sumnjičilo za zloupotrebu položaja ili ovlasti i nesavjestan rad u službi, doznaje Dnevni list.

Brajković je bio osumnjičen da je kao direktor Aluminija od 26.februara 1996. godine do 30. aprila 2009. godine zloupotrijebio položaj i ovlasti jer je od 2004. godine donosio Odluke o utvrđivanju metoda i postupka nabave robe, vršenja usluga, izvođenju radova u Aluminij d.d. Mostar d 01. aprila 2004. godine, kao i u 2006. i 2007. godini, piše Dnevni list.

Međutim, iz Kantonalnog tužilaštva HNK, nakon prikupljenih dokaza i saslušanih svjedoka u istrazi kao i samog osumnjičenog Brajkovića, kao i vještačenjem materijalnih dokaza iz Aluminija i preduzeća SIP, odlučili su obustaviti istragu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79