Očekuje li UKC Tuzla scenarij Kliničkog centra Sarajevo?!

Trinaest anesteziologa s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu podnijelo je zahtjev za raskid ugovora. Danas ili sutra bit će održana hitna sjednica Vlade KS povodom novonastale situacije.

Razlog za otkaze je nezadovoljstvo uslovima rada, što je i kulminiralo prošlog mjeseca kada su poslali pismo rukovodstvu KCUS-a u kojem su upozorili na katastrofalne uslove rada i korištenje neadekvatnih respiratora za covid pacijente.

Posljednjih dana privremeni Upravni odbor UKC-a Tuzla je napravio rokade na rukovodećim mjestima klinika UKC-a Tuzla, a sprema se i smjena na direktorskoj poziciji.

No, veći problem od toga je što su pošteni i časni medicinski radnici siti više političarenja i politikanstva na UKC Tuzla. Šta ako više njih u jednom danu lančano da otkaz? Ko će operisati građane, ko će pružiti medicinske usluge?

Razmišljaju li o tome u aktuelnoj vlasti? – piše TIA.

Mandić: Zatražit ću izvještaj o tome zašto su anesteziolozi napustili KCUS


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79