Očekuje se polazak sedam autobusa s migrantima za Sarajevo

Sedam autobusa u konvoju krenulo je ka Sarajevu.

Mustafa Ružnić, premijer Vlade USK, i Nermin Kljajić, ministar MUP-a USK, stigli su u Vučjak. Još dva autobusa čekaju spremna da krenu ka Ušivku.

Izašao je i drugi autobus s migrantima.

Ministrica zdravstva USK Nermina Ćemalović je danas kazala da su autobusi krenuli i da su migrantima podijeljeni lanč-paketi.

– Za sada je sve pod kontrolom. U ambulanti imamo više ekipa ljekara za slučaj da se nešto iskomplicira. Migranti su u dobrom zdravstvenom stanju, sedmero ih je bilo jutros na pregledu – kazala je Ćemalović, dodajući da će šatori danas biti uklonjeni.

Sedam autobusa sa oko 350 migranata će prebaciti u Ušivak, no postavlja se pitanje ima li mjesta za sve njih.

Kako nam je kazao Fahrudin Solak, koordinator za migracije pri Vladi FBiH, moguće je da su iz Ušivka prebacili migrante u Delijaš kod Trnova i u Salakovac, a da će ove iz Vučjaka smjestiti u Ušivak, no nije bio siguran.

Uputio nas je na Slobodana Ujića, direktora Službe za poslove sa strancima, no on se nije javljao.

Prvi autobus s migrantima napustio je Vučjak.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79