Očevidac opisao stravičnu nesreću u kojoj je smrtno stradao Almedin (15): Išao je 140 km/h gdje je ograničenje 50 km/h

Nakon što je pri ogromnoj brzini usmrtio dječaka Almedina Bahonjića (15), u Kozarcu kod Prijedora, Nikola Đurđević se vratio na mjesto zločina i pitao šta se tu desilo, praveći se da ništa ne zna.

Ispričao je ovo za Srpskainfo Željko Savić, jedan od očevidaca ove užasne nesreće koja se desila u noći između ponedjeljka i utorka u Kozracu.

Savić nam je ispričao da se slučajno tu zatekao u trenutku nesreće i da su prizori bili užasni.

– Išao sam iz Omarske prema Prijedoru i u Kozarcu se samo čuo jak i tup udarac, a onda sam vidio kako dijelovi sa sivog „audija A6“ varniče po putu. Odmah sam znao da se nešto užasno desilo. Zaustavio sam svoje vozilo, a iza mene je stao i kolega – priča sagovornik.

Bijeg

Otkriva da se u tom trenutku zaustavio i „audi“, a kada je vidio da su oni stali odmah je dao gas i velikom brzinom krenuo da bježi.

– Odlučio sam da odmah krenem u potjeru za njim, kako bih ga stigao. Okrenuo sam auto i krenuo za njim. S tim nesretnim dječakom su bili brat i drug, a njegov brat je udarao po mom vozilo i samo ponavljao „Pomozite mom bratu“. Rekao sam mu da će im pomoći kolega koji je iza mene. U tom trenutku vozač ubica je velikom brzinom krenuo da bježi. Ja sam ga sve vrijeme pratio, a onda se sa glavnog uključio na sporedni put prema Kamičanima – opisuje Savić dramatične trenutke za Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, na tom dijelu ima puno krivina i on ga je pratio sve do jednog velikog zavoja.

– Vozač je u tu krivinu ušao veoma velikom brzinom, a ja sam morao usporiti, jer sam se bojao da i ja ne nastradam. Kada sam izašao iz te krivine, više ga nisam vidio. Tada sam odlučio da se vratim na mjesto nesreće i da vidim mogu li šta pomoći – pojašnjava Željko.

Suvozač

Kaže da je, dok je pratio Đurđevića, dobro vidio vozača u automobilu i da na vozilu nije bilo registarskih oznaka. Takođe ističe kako misli da je neko sjedio na suvozačevom mjestu.

Njegovi prijatelji Nemanja Miletić i Nebojša Babić pokušavali su da pomognu povrijeđenom dječaku i odvezli ga u bolnicu. Međutim, dječak je preminuo nakon svega par minuta od dolaska u zdravstvenu ustanovu.

– Kada sam stigao tu, već je došla policija iz Kozarca, a ubrzo je došla saobraćajna policija, kao i policajci u civilu. Ja sam im odmah ispričao i opisao o kakvom se tačno automobilu radi, koja su oštećenja na njemu i u kojem pravcu je pobjegao. Takođe sam im rekao da taj vozač mora biti iz Kozarca ili nekih okolnih sela, jer niko ne može voziti toliko brzo ako ne poznaje ovaj put – ističe Savić.

Navodi da je, prema njegovoj procjeni, vozač morao ići oko 140 kilometara na sat na mjestu gdje se desila nesreća, a da je tu ograničenje 50.

Vozilo

Dodaje da je ostao šokiran kada je nakon 15 minuta od njegovog povratka na mjesto nesreće stigao automobil „nisan X-trail“.

– Siguran sam da je na mjestu suvozača sjedio Đurđević! Oni su se zaustavili i upravo je momak sa suvozačevog mjesta pitao kao šta se tu desilo. Potom su nastavili put. Kada su otišli, i kolega mi je rekao da je siguran da je on vozio „audija“ – pojašnjava očevidac.

Smatra da je on ostavio vozilo negdje skriveno u blizini Prijedora i da je neko od njegovih prijatelja kasnije to vozilo odvezao i sakrio na području Laktaša.

– Ako je to tačno, i taj što je sakrio auto i ovaj što ga je dovezao na mjesto nesreće moraju odgovarati za saučesništvo – poručuje Savić.

Potraga

Dodaje da se veliki broj mještana uključio u potragu za vozačem ubicom i da su pregledali sve sporedne ulice i livade.

– Išli smo svojim automobilima i obilazile sve male i zabačene ulice, livade, stare objekte da vidimo da li negdje ima vozila, ali nismo ništa našli. Ja radim u inostranstvu i na posao sam zakasnio, jer sam htio da nađem tu osobu koja je bila spremna da ovo uradi i da ostavi povrijeđeno dijete da leži pored puta – ističe sagovornik Srpskainfo i dodaje kako se nada da će vozač biti osuđen na maksimalnu kaznu.

Podsjetimo, nesreća se desila u utorak oko jedan čas iza ponoći kada je u Kozarcu Đurđević automobilom „audi“ udario Bahonjića, koji se s bratom i drugom kretao ivicom puta.

Nakon nesreće, on je pobjegao, ali je uhapšen u utorak prije podne. Njegovo vozilo je pronađeno sakriveno u Laktašima.

Preko vozila je bila prebačena cerada, kako bi se sakrila oštećenja.

Dječak je sahranjen danas na mezarju u Kamičanima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79