Očuh se*sualno zlostavljao 8-godišnjeg dječaka

U Općinskom sudu Sarajevo počelo je suđenje Kenanu F. (39) iz Sarajeva zbog bludnih radnji nad djetetom. On je nakon potvrđivanja optužnice negirao krivicu za krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Ulazio u krevet

Prema navodima iz optužnice, Kenan F., koji ranije nije osuđivan, tereti se da je od 2012. do 2015. godine u jednom sarajevskom naselju seksualno uznemiravao svog pastorka, koji je tada imao osam godina.

Tada je bio u vanbračnoj zajednici s dječakovom majkom, s kojom je u međuvremenu dobio i sina. Prema navodima iz prijave dječakove majke, Kenan je u večernjim satima, dok su ostali spavao, odlazio kod pastorka i lijegao u njegov krevet.

Optužen je da je potom skidao sebi i dječaku donji veš. Nakon toga je dirao djetetov spolni organ i prislanjao svoj spolni organ uz analni otvor dječaka. Dječak se iz straha pravio da spava.

Kenan je pastorka zlostavljao tri godine, nakon čega je dječak sve ispričao majčinoj rodici, navodeći da se zbog svega htio i ubiti. Rodica je nakon toga ispričala dječakovoj majci. Osmogodišnjak je majci rekao da ga je bilo stid da joj o tome priča, ali da zbog svega nije ipak imao namjeru izvršiti suicid.

Negirao krivicu

Kenan F. se kaznije razveo od majke 8- godišnjaka te se oženio u Njemačkoj gdje ima porodicu.

On je negirao da je zlostavljao svog pastorka. Suprotno majlinoj prijavi, kenan je katao da je ona zlostavljala dječaka i da je pomenuta optužnica ustvari njena osveta, jer je on zasnovao podicu u Njemačkoj. U svoju odbranu kazao je da on ima svoje troje djece te da bi neko od njih sigurno reagirao da ih je seksualno maltretirao.

Suđenje je zatvoreno za javnost.
Priveden na graničnom prijelazu

Kenana F. u septembru su priveli pripadnici Granične policije BiH na osnovu raspisane potrage. U pritvoru je proveo 30 dana, a potom je uz mjere zabrane pušten da se brani sa slobode. Kako je pod mjerama zabrane, to je u BiH došla i njegova porodica iz Njemačke, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79