Od 1. maja sve mjesečne i godišnje karte javnog prijevoza važe i u vozilima GRAS-a i “Centrotransa”

Vlada Kantona Sarajevo je danas, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, donijela zaključak kojim se obavezuju prijevoznici KJKP GRAS i „Centrotrans – Eurolines“ da omoguće korisnicima prijevoza – putnicima u Kantonu Sarajevo da jedinstvenom kartom (osim pojedinačnih karata) koriste usluge javnog linijskog prijevoza putnika kod oba prijevoznika.

Također, Vlada je obavezala GRAS i „Centrotrans – Eurolines“ da u što kraćem roku, a najkasnije od 01. maja 2019. godine u potpunosti postupaju u skladu sa odredbama Privremenog uputstva o načinu utvrđivanja i definiranja tarifnog sistema u Kantonu Sarajevo.

Uputstvom, koje je donio ministar saobraćaja, propisano je da će se vozne karte koristiti u skladu sa zonama kojima pripadaju u svim prijevoznim sredstvima na području Kantona Sarajevo, a u skladu sa vrstom linija za koju su izdate, tj. predviđeno je da se kuponi GRASA-a i “Centrotransa” nesmetano koriste kod oba prijevoznika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments