Od 16:00 sati će biti obustavljen saobraćaj ispred Vječne vatre u Sarajevu

U Sarajevu će danas doći do izmjena u saobraćanju vozila zbog održavanja koncerta dvojca Artbat ispred Vječne vatre te još nekoliko DJ-eva, koji će zatvoriti muzički program u vrijeme Sarajevo Film Festivala.

Saobraćaj u Titovoj ulici bit će obustavljen od 16:00 sati danas do okončanja i razilaženja posjetilaca.

Automobilima će biti zabranjeno da se kreću Titovom ulicom na dijelu ispred Vječne vatre pa sve do Radićeve ulice.

Ulice koje će biti zatvorene:

Mula Mustafe Bašeskije
Maršala Tita
Pehlivanuša
Niže Banje
Ćemaluša
Kaptol od Mehmeda Spahe do Maršala Tita
Kulovića od Branilaca Sarajeva do Maršala Tita
Alije Isakovića
Dalmatinska od ulice Maršala Tita do ulice Buka
Pruščakova od Mehmeda Spahe do Maršala Tita
Trampina od Mehmeda Spahe do Maršala Tita
Mehmeda Spahe od Trampine do Kaptola
Šenoina od Branilaca Sarajeva do Maršala Tita
Privremena izmjena režima saobraćaja, sastoji se iz:

a) Potpuna zabrana saobraćaja za učesnike u saobraćaju, osim vozila iz člana 125. i 126 Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH („Sluzbeni glasnik BiH, broj: 06/06, 75/06, 44/07, 8/09, 48/10, 18/13, 8/17, 89/17, 9/18), te posjetioce događaja, stanare i vlasnike pravnih i fizičkih objekata smještenih u zoni izmjene režima saobraćaja u ulici Maršala Tita na dijelu od objekta Vječna vatra do ulice Radićeva u periodu od dana 18.08.2023. od 16:10 sati do 19.08.2023. godine do 3:00.

b) Zabrane saobraćaja u lijevoj saobraćajnoj traci dozvoljenog smijera kretanja u ulici Maršala Tita, na dijelu od semaforskog uređaja (kod spomenika Vječna vatra) do ulice Pruščakova i dijela trotoara sa lijeve strane saobraćajnice, dok preostali dio kolovaza i trotoara ostaje slobodan za saobraćaj dana 19.08. u vremenu od 03:00 do 06:00 sati – montaža/demontaža mobilijara za koncert. Tokom izmjene režima saobraćaja, predviđeno je postavljanje cjelokupne saobraćajne signalizacije, kao i opreme na cesti neophodne za uspostavljanje adekvatnog i sigurnog odvijanja saobraćaja u toku gore navedenih radova.

Razlog za to je održavanje koncerta u organizaciji Garden of Dreams s ciljem obilježavanja završnice Sarajevo Film Festivala. Glavne zvijezde večeri su ukrajinski elektronski dvojac Artbat čiji koncert počinje u ponoć. Publiku će već od 19:00 sati zagrijati Rajot i Luka Čikić, nakon čega u 22:00 svira After Affair.

Koncert je najavljen kao završnica SFF-a s obzirom na to da festival uobičajeno završava petkom. Međutim, zbog dana žalosti koji je bio u srijedu, neke projekcije SFF-a ćete moći gledati i sutra dok će večeras biti organizovana dodjela nagrada.

Ulazi za ovaj događaj se otvaraju u 18:55 časova te će se moći ući iz 4 pravca. Glavni ulaz će biti na raskršću ulice Titova i ulice Radićeva. Druga ulaza će biti iz ulica Dalmatinska i Kulovića. VIP ulaz će biti iz ulice Mula Mustafa Bešeskija.

Tokom trajanja festivala je privremeno izmijenjen režim saobraćaja i ulicama Branilaca Sarajeva, Zelenih beretki, Ćemaluša, Radićeva i Kulovića. Saobraćaj je u tim ulicama potpuno obustavljen od 22 sata do 2 ujutru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79