Od 25. septembra radovi na vijaduktu Reljevo, mijenja se režim saobraćaja

Od 25. septembra radovi na vijaduktu Reljevo, mijenja se režim saobraćaja


JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine obavijestilo je vozače kako će od 25. septembra doći do radova na vijaduktu Reljevo zbog čega će doći do izmjene režima saobraćaja.

-“Zbog izvođenja radova na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Reljevo, dionice Sarajevo sjever – Butila, smjer kretanja Sarajevo sjever – Butila od srijede 25.9.2024. godine, do završetka radova doći do privremene izmjene režima saobraćaja. U navedenom terminu, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom u pravcu kretanja u zavisnosti od faze radova.Molimo sve korisnike autoceste za strpljenje i da se poštuju saobraćajni znakovi postavljeni u privremenoj regulaciji saobraćaja, te da vožnju prilagode uslovima na autocesti”, navode iz Autocesta FBiH.
Ostali radovi na cestama u BiH

U toku su radovi na izgradnji pješačke staze uz magistralni put Prozor/Rama-Jablanica (u mjestu Ustirama). Svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 08 do 16 sati saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Također, u toku je rekonstrukcija mosta u mjestu Stupari, na magistralnom putu Kladanj-Živinice. Saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz postavljene semafore.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic i Međeđa-Višegrad.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen, javlja BIHAMK.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija