Od Armina Ćuluma i njegove krim-grupe oduzeti skupocjeni automobili. FUP: Organizovali veći broj djevojaka radi prostitucije

Od Armina Ćuluma i njegove krim-grupe oduzeti skupocjeni automobili. FUP: Organizovali veći broj djevojaka radi prostitucije


Pripadnici Federalne uprave policije su danas u akciji kodnog naziva “Geko” uhapsili Armina Ćuluma i njegove kriminalne saradnike.

Pripadnici FUP-a su akciju sproveli na područjima Sanskog Mosta, Ljubuškog i Čapljine, a od Ćuluma i saradnika su oduzeti skupocjeni automobili.

Iz FUP-a su se oglasili saopćenjem za javnost.

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višegodišnje istrage u saradnji s Tužilaštvom Bosne i Hercegovine realizirali operativnu akciju “Geko” u kojoj je slobode lišeno više članova kriminalne grupe, zbog krivičnih djela međunarodne trgovine ljudima, međunarodne prostitucije i pranja novca.

Tokom protekle noći i dana, izvršen je pretres više osoba i lokacija na području Sanskog Mosta, Ljubuškog i Čapljine, kojom prilikom su slobode lišena lica inicija A.Ć., A.L.Ć., A.D., J.D., D.Ž.K., I.J. i E.T. kod kojih je prilikom pretresa pronađeno i oduzeto vatreno oružje, novac, skupocjeni automobili, motocikli, skupocjeni satovi, određena dokumentacija te drugi predmeti koji će poslužiti u istrazi.

POGLEDAJ GALERIJU

Nakon završetka kriminalističke obrade, uhapšeni će biti predati Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Kako je saopćeno iz FUP-a, prilikom dokumentovanja navedenih krivičnih djela, međunarodne kriminalne grupe, na čijem čelu se sumnja da je bio Armin Ćulum, policijski službenici Federalne uprave policije su ostvarili međunarodnu policijsku saradnju sa istražnim organima SR Njemačke, Švicarske i Republike Hrvatske uz pomoć kojih su prikupljeni dokazi protiv navedenih osoba, a na temelju kojih se sumnja da je navedena grupa organizovala međunarodnu ilegalnu prostituciju, u kojoj su organizovali veći broj djevojaka koje su pružale seksualne usluge, kako na prostoru Bosne i Hercegovine, tako i na prostoru Zapadne Evrope, od kojih su neke bile i maloljetne.

Navedene osobe su novac dobijen kriminalnim radnjama, prebacivali u Bosnu i Hercegovinu kroz kupovinu skupocjenih automobila i nekretnina te ga na taj način pokušavali ubaciti u legalne tokove.

Realizacija akcije provedena je uz podršku i saradnju sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine te kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova Unsko-sanskog, Zapadnohercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog kantona.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija