Od dva mladića u Sarajevu oduzet BMW i Fiat, imali li po 10.000 KM neplaćenih kazni

Foto: Ilustracija

Sarajevska policija nastavlja oduzimati vozila višestrukim povratnicima u vršenju saobraćajnih prekršaja.

Tako su u petak oduzeli dva automobila, i to BMW i Fiat Bravo.

Prvo su oko 01:00 sati u ulici Envera Šehovića od 31-godišnjeg Sarajlije M.I. oduzeli putničko motorno vozilo BMW.

BMW je bio u vlasništvu H.Z., ali je njim upravljao M.I. koji je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Prilikom kontrole vozača utvrđeno da je M.I. upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 10.114,00 KM.

Nešto kasnije oko 14:30 sati u ulici Adija Mulabegovića, policijski službenici Novi Grad su kontrolisali putničko motorno vozilo „Fiat Bravo“, kojim je upravljao E.S. (22) iz Sarajeva.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 11.011,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od oba prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79