Od koronavirusa preminuo Mevludin Durić, veliki borac za dijalizne pacijente u BiH

Predsjednik Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Kantona Sarajevo Mevludin Durić preminuo je od posljedica koronavirusa u 47. godini.

Kako su naveli iz Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH, Durić je bio veliki radnik i borac za svakog pacijenta.

– Zajedno smo godinama bili bitke na više frontova. Njegov odlazak veliki je gubitak za sve nas koji se borimo da nam ova država osigura život dostojan pacijenta, dostojan čovjeka. Tek što je preuzeo funkciju predsjednika UDiTP KS, prokleti virus COVID-19 nam je uzeo vrijednog člana a tu prazninu ćemo teško nadoknaditi. Čekao je transplantaciju, ali država se nije pobrinula da mu ta mogućnost bude dostupna. Čekao je vakcinu, ali država mu ni to nije osigurala. Život je završio u 47. godini, kao žrtva nesposobne vlasti i sistema u kojem živimo – naveli su iz Udruženja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79