Od ponedjeljka volonteri na adrese donose lijekove starijima od 65 godina

Nihada Glamoč, komandantica Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo najavila je danas da od ponedjeljka 30. marta volonteri Crvenog križa kreću sa dostavljanjem lijekova na adrese građana starijih od 65 godina, a koji žive sami.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

– Ažurirani su spiskovi naših sugrađana starosti preko 65 godina, dostavljeni prema Zavodu zdravstvenog osiguranja, koji će po mjesnim podurčjima obezbijediti da se preko volontera Crvenog križa dostavljaju lijekovi koji su propisani kao redovna terapija. To započinjemo u ponedjeljak, a naši sugrađani im sve što im treba mogu reći volonterima, neka kažu na koji način da im pomognemo – poručila je Glamoč.

Istakla je i da veliki broj građana Kantona Sarajevo pita kada će u funkciju biti stavljen gradski prijevoz. Naglasila je da se poštuju nardbe Federalnog štaba, te da iako svi razumiju situaciju, zbog čuvanja zdravlja svih građana do daljeg prijevoz neće biti u funkciji.

Dezinfekcije po zgradama koje se trenutno obavljaju su redovne, a ukoliko bude potrebe one će se nastaviti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79