Od ponoći zabranjen prevoz eksplozivnih materija na području FBiH

Povodom nastupajućeg vjerskog praznika katoličkog Uskrsa, večeras od ponoći do sutra (4. aprila) do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacija Bosne i Hercegovine (FBiH), entiteta u Bosni i Hercegovini.

Pretežno mokar kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona karakterišu danas saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. U višim planinskim predjelima povremeno ima i snježnih padavina, ali se snijeg, za sada, ne zadržava na kolovozu. Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) savjetovali su oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se putevi Široki Brijeg-Mostar (obilaznica oko Širokog Brijega), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79