Od posljedica korona virusa u Srpskoj je do sada preminulo ukupno 6.190 ljudi

Međutim, korona je tokom epidemije u Srpskoj gasila i mlađe živote, a njena najmlađa žrtva imala je tek 18 godina.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo RS, od posljedica ove opake zaraze preminule su dvije osobe starosti do 19 godina, te njih desetoro u dobi od 20 do 29 godina.

U ovoj sedmici, od kovida je umrla 22-ogodišnja žena iz Kostajnice, koja je liječena u prijedorskoj bolnici.

Sredinom januara 2022. godine bitku sa bolešću izgubio je i mladić koji je tek bio punoljetan, a riječ je o slučaju koji je prijavila Univerzitetska bolnica u Foči.

Među žrtvama kovida je i mladić iz Banjaluke, koji je bio star 19 godina i za čiji su se život borili u UKC Srpske, ali je korona, nažalost, bila jača.

Ovo su, ujedno, najmlađi građani Srpske koji, uprkos njihovoj mladosti i trudu ljekara, nisu uspjeli da se izbore s kovidom.

U oktobru prošle godine, kada smo bili u izuzetno teškom talasu, za samo dvije sedmice od ove opake bolesti umrle su i tri osobe mlađe od 29 godina.

Jedan mladi život ugašen je 7. oktobra, a bitku s kovidom su, u međuvremenu, izgubile još dvije osobe mlađe životne dobi. Kovid je, naime, 16. oktobra pokosio mladića koji je imao 27 godina, a koji je liječen u Univerzitetskom kliničkom centru RS. Treći smrtni slučaj u ovoj starosnoj grupi desio se 22. oktobra, kada je od posljedica zaraze korona virusom preminula 27-ogodišnja djevojka iz Banjaluke, koja je, takođe, bila na liječenju u UKC Srpske.

Prema podacima IJZ Srpske, u grupi od 30 do 49 godina preminule su 184 osobe, a u dobi 50-64 godine njih 975. Od korone su umrle i 2.943 osobe starosti od 65 do 79, te 2.076 starijih od 80 godina piše Srpskainfo

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79