Od posljedica koronavirusa preminuo klavijaturista Olivera Dragojevića

Vjerni muzički pratitelji Olivera Dragojevića, grupa Dupini, koja je s njim dijelila pozornicu puna dva i pol desetljeća, danas su ostali bez Aljoše Draganića Vrančića koji je u posljednjih četrnaest dana boravio u zagrebačkoj bolnici Fran Mihaljević.

Sudbina je odredila da njihov prijatelj, kolega i klavijaturist ne može biti niti u Veloj Luci kojoj se neizmjerno veselio kako bi još jednom sa svojim Dupinima odao počast muzičkoj legendi.

Aljoša je u 59. godini preminuo od posljedica koronavirusa, a njegovi prijatelji u potpunoj nevjerici sada govore o njemu.

“Aljošu znam skoro od početaka svoje karijere, ispreplitali su nam se putevi i često smo se viđali. Družili smo se godinama, a u posljednje vrijeme još više jer smo skupa radili koncerte posvećene Oliveru. Nažalost, druženja i planove za daljnje svirke prekinula je njegova bolest koja je bila jača”, kazala je Zorica Kondža koja je nedavno na brdu pored Primoštena, kod Gospe od Loreta zajedno s Dupinima imala nastup u sklopu koncerta ‘Tragom Olivera’.

Goran Franić Njoko, šef Oliverovih Dupina shrvano dodaje da je bio dobar i plemenit muzičar i prijatelj, te da u njemu nikada nije bilo zla.

“Aljo je bio vrhunski klavijaturist i pjevač a skupa smo svirali još od ‘92. godine kada je stigao u Dupine koji su bili prateća grupa Doris Dragović. Dvije-tri godine kasnije pridružili smo se Oliveru i s njim ostali do kraja. Ne znam što da kažem, svirali smo i prijateljevali gotovo trideset godina. Taj njegov vedri duh nikada neću zaboraviti. Jako će nam nedostajati. Dupinima je bio neizmjeran gušt svirati s njim”, ispričao je Njoko.

Planirao je Aljoša i da će doći na splitske probe s Antom Gelom za koncert ‘Trag u beskraju’.

“Krajem lipnja smo se vidjeli na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku i pričali o nastupu u Veloj Luci 29. srpnja. Skupa smo prošli svijeta i koncerata, godine su druženja iza nas i ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo. Dva dana prije početka proba javio mi je da se ne osjeća dobro, ali da će se to riješiti i da će biti sve super. Bio je uvjeren da je riječ o prehladici koja će proći”, prisjeća se Gelo kazavši da je bio odličan muzičar koji je napisao i neke lijepe pjesme.

“U svakom slučaju, dobar prijatelj i neće ga biti lako zamijeniti u Dupinima. Sve ovo je nerealno, svi smo bili uvjereni da će se Aljoša izvući jer niti je bio star niti je imao nekih kroničnih bolesti”, ispričao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79