Od posljedica koronavirusa preminuo Vlasta Velisavljević

Srbijanski glumac Vlasta Velisavljević preminuo je u 94. godini, od posljedica koronavirusa.

Prošle sedmice primljen je u KBC Dragiša Mišović u Beogradu, gdje je intubiran, međutim nije preživio, potvrđeno je za B92.

-To se desilo onako iznenada, stalno je provjeravao zdravlje. Cijele prošle godine nismo izlazili, sve su nam donosili do vrata. Sada je izlazio malo oko registracije kola, i mislim da se tada zarazio. Ipak ima nade, dobri ljekari brinu o njemu – rekla je prije nekoliko dana Vlastina supruga Nada za srbijanske medije.

Vlasta je bio doživotni počasni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a odigrao je čak 350 uloga u pozorištu i na malim ekranima, podsjeća Blic.

Nedavno je i sam govorio o tome da se boji korone, te da se čuva.

– Čuvao sam se i još se čuvam. Gadno je kada imate neki problem druge vrste što se tiče zdravlja, pa onda zbog korone druge djelatnosti u medicini ne rade ili sa smanjenim kapacitetom. Sve je donekle zatvoreno. Sada ne možemo da se kontrolišemo kao ranije. Ili možemo manje. Kao i ostali svijet, tako se čuvam i ja. Svijet se bori i ja zajedno sa svijetom – rekao je nedavno Vlasta povodom teške situacije u cijelom svijetu zbog pandemije koronavirusa.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79