Od prijateljstva do likvidacije: Kinez optužen za ubistvo Ćuluma

Siniša Šakić (35) zvani Kinez i Siniša Ćulum godinama su bili dobri prijatelji i pripadali istoj grupi, koja je prije više od 11 godina često pravila probleme policiji u Banjaluci.

Međutim, upravo je danas potvrđena optužnica protiv Šakića, zbog brutalne likvidacije Ćuluma.

Siniša Šakić optužen za likvidaciju Slaviše Ćuluma: Ubice na motociklu ispalile najmanje 22 hica

U Tužilaštvu kažu da je Kinez, zajedno sa još jednom osobom, 15. maja prošle godine u Ćuluma ispalio 22 hica, od kojih je koban bio onaj koji ga je pogodio u glavu.
Izviđanje

Prema optužnici, Šakić se tereti da je zajedno, i po prethodnom dogovoru, s nepoznatim osobama, a prije 15. maja, nabavio motocikl i isti koristio za izviđanje mjesta na kojem su planirali da ubiju Ćuluma.

U to vrijeme oni su nabavili municiju i automatsko vatreno oružje.

Kinez je s pomagačima našao pogodne lokacije na kojima bi se mogli sakriti i napraviti sačekušu za Ćuluma.

Oni su na dvije lokacije pored puta isjekli grane i maskirali taj prostor kako bi se mogli sakriti dok čekaju da Slaviša krene prema gradu.

– Šakić i pomagači su prilagodili dvije lokacije u Dragočaju, u pošumljenom pojasu pored lokalnog puta koji su koristili za svoje skrivanje i skrivanje motocikla, te za osmatranje i izvršenje krivičnog djela – navedeno je u optužnici.
Zasjeda

Zatim su 15. maja oko 11.15 u Dragočaju, zaseok Kočići, u zasjedi sačekali Ćuluma, koji je naišao putem, vozeći automobil „golf 6“. Prema vozilu su ispalili najmanje 22 hica iz dvije automatske puške, koja su oštećenom nanijela teške i po život opasne povrede, usljed kojih je nastupila trenutna smrt. Ubice su se potom motociklom udaljili u nepoznatom pravcu.

Za ubistvo Ćuluma se saznalo tek nakon dva sata. Pokrenuta je velika istraga, te su u roku 24 časa privedene sve osobe s kojima je ubijeni bio u sukobu, ali i one koji su ga dobro poznavali.

Siniša Šakić i ubijeni Slaviša Ćulum bili su u sukobu više godina iako su ranije bili veoma bliski i pripadali su istoj grupi.
Vatreni obračuni

Dok su se družili, banjalučka policija ih je povezivala s većim brojem prekršaja i krivičnih djela, koje su zajedno počinili.

Sukob između njih počeo je još 2010. godine.

Prvi veći vatreni obračun dvojice bivših prijatelja desio se 28. februara te godine kada je Ćulum sivim “audijem” došao pred kuću Šakića da riješe razmirice, a on je s balkona ispucao rafal na vozilo.

Tada niko nije ranjen, a obračun je nastavljen 1. marta 2010, kada je u razmjeni vatre u Karađorđevoj ulici na Laušu Ćulum ranjen u lijevo rame. Uz Šakića je bio Aleksandar Babić, pa je njih dvojicu policija sumnjičila za pokušaj ubistva.

Obdukcija potvrdila: Slaviša Ćulum izrešetan s više od deset metaka

Presuda

Kinez je osoba s bogatom kriminalnom prošlošću. On je bio uhapšen i prošle godine, kada je pretukao brata narodnog poslanika u jednom kafiću u centru Banjaluke.

Zanimljivo je da je ranije bio osuđen, zbog pokušaja ubistva upravo Slaviše Ćuluma.

Kinez je 2013. godine osuđen u banjalučkom Osnovnom sudu na tri godine zatvora na osnovu osam optužnica, a presuda je izrečena nakon što je priznao krivicu prenosi Srpskainfo.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79