Od srijede u Sarajevu počinje imunizacija prvom dozom Sinopharma

Tokom protekle sedmice i u ranijem periodu u Zetri su uglavnom revakcinisani građani Sarajeva koji su se ranije vakcinisali nekom od vakcina dostupnim u BiH, no od srijede ponovo počinje imunizacija prvom dozom.

Koordinator za vakcinaciju u KS Ademir Spahić kazao je da će do srijede stići 5.250 doza Sinopharma koju je Bosni i Hercegovini donirala Mađarska.

“Od te količine će 1.200 doza biti sačuvano za vakcinaciju onih koji ne mogu doći u Zetru, odnosno za kućna davanja, a imunizacija će biti rađena po planu vakcinacije koji je ranije utvrđen”, rekao je on.

Važno je napomenuti da će Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo građanima poslati poziv i zakazati vrijeme vakcinacije u skladu sa planom i prioritetima imunizacije. Stoga se apeluje na Sarajlije da ne dolaze u Zetru ukoliko nemaju zakazan termin.

U Zetri će sutra (utorak) biti davane samo druge doze vakcina i to građanima koji su primili AstraZenecu, a bit će nastavljena i imunizacija onkoloških pacijenata koji se nisu uspjeli revakcinisati u petak.

U protekloj sedmici su uglavnom davane samo revakcine građanima koji su se ranije vakcinisali, a manja količina prve doze Pfizer vakcina je bila dostupna i aplicirana u utorak protekle sedmice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79