Od sutra isplata: Podizanje penzija u RS moguće uz jednokratnu punomoć

Od sutra isplata: Podizanje penzija u RS moguće uz jednokratnu punomoć


Isplata martovskih penzija počinje od sutra za korisnike Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske (PIORS).

Iz Ministarstva finansija RS najavili su da će sutra doznačiti 95 miliona KM za isplatu martovskih penzija, kao i za korisnike penzija van tog bh. entiteta.

S ciljem olakšavanja isplate penzija i drugih primanja za vrijeme trajanja vanrednog stanja uzrokovanog aktuelnom pandemijom koronavirusa, korisnicima prava omogućeno je da se podizanje novčanih sredstava s bankovnog računa obave uz jednokratnu punomoć osoba od povjerenja.

Podizanje novca moguće je i ličnim odlaskom u banku koja je dužna organizirati radno vrijeme kada je osobama starijim od 65 godina dozvoljeno kretanje u RS.

Na internet stranici Ministarstva finansija RS objavljena je, kako su saopćili, instrukcija o načinu privremene isplate penzija i drugih davanja starijih od 65 godina, kao i obrazac punomoći.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija