Od sutra u Mostaru policijski sat od 19 sati do 5 sati, očekuje se i u cijeloj FBiH

Štab civilne zaštite Grada Mostara na vanrednoj telefonskoj sjednici donio je izmjene naredbi i zabrane kretanja građana na području Mostara. Tako će umjesto od 18:00 sati, od sutra policijski sat biti na snazi od 19:00 do 05:00 sati.

Navodi se da je Odluka donesena na temelju Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća i Pravilnika o načinu rada i funkcioniranja štaba i povjerenika civilne i Odluke o organiziranju i funkcioniranju zaštite i spašavanja na području Grada Mostara i Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID 19) na području Grada Mostar.

”Ova izmjena zapovijedi stupa na snagu danom donošenja i primjenjuje se od 29.3.2020 godine od 19:00 sati”, stoji u naredbi koju potpisuje gradonačelnik i šef Štaba Civilne zaštite Grada Mostara Ljubo Bešlić .

Odluka je donesena u skladu s ljetnim računanjem vremena koje se od sutra primjenjuje.

Saznajemo da će na sutrašnjoj sjednici Federalnog štaba civilne zaštite biti preporuka za cijelu FBiH da se policijski sat pomjeri odnosno da traje od 19:00 do 05:00, a s razlogom da bi poljoprivrednici mogli iskoristiti duži dan i toplije vrijeme koje se očekuje za sjetvu i rad na obradivim površinama, prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79