Od utapanja kod Prnjavora spaseno dvoje mališana

Prnjavor slavi, po vlastitoj želji i skromnosti, anonimnog mladića heroja, spasitelja petogodišnjeg dječaka kog je, u nedjelju nešto poslije podneva, onesvešćenog izbavio iz Ukrine.

No, nesvakidašnja drama na toj reci prekoputa Banje u Kulašima, nadomak Prnjavora, imala je takođe igrom sudbine svoju plemenitu uvertiru i junakinju, koju je, ubrzo, u nesreći, sreća pogledala, kada se utapalo njeno čedo.

Riječ je o 28-godišnjoj Suzani. T., majci spasenog dječaka. Ona je istog dana, samo čas ranije, iz vode spasla djevojčicu, koja se gušila na mjestu gdje i njen sin. Njemu u pomoć je pritekao i otac spasene djevojčice.

Portal “Prnjavor info” prenio je svjedočenje anonimnog očevica, s napomenom da su i ostali akteri drame na Ukrini poželjeli da, takođe, ostanu anonimni. Ipak, zahvaljujući razumjevanju dječakove majke, “Novosti” su uspjele da dokuče detalje ove dirljive ljudske priče, na čije junake su posebno ponosni Prnjavorčani.

“Ne smatram se nekim naročitim spasiteljem. Jednostavno osetila sam neku posebnu snagu i odlučnost da ne smijem da izgubim tu meni nepoznatu djevojčicu, koja se borila sa vodom da dođe do daha. Bila sam ponosna i srećna da je ta, čini mi se, od mog dječaka nešto starija djevojčica, našla sigurnost baš u mom naručju. Ubrzo su u pomoć pritekli njen otac i drugi kupači”,  priča, za novosti.rs , mlada majka troje djece.  Kod kuće joj je ostala šestomjesečna beba, a kada je odvažno skočila u vodu, na obali su joj bili dvogodišnja kćerkica i petogodišnji sinčić. Za samo sat vremena, u novoj drami na Ukrini, sreća će pogledati tu istu majku, kada je počelo da se davi i njeno dete. Kaže da su se djeca igrala u plićaku i da je odjednom uočila da joj je sinčić nestao. Počela je da ga doziva, a totalni šok je uslijedio kada je neko uzviknuo “dječak se utapa”!

Mališan je plutao na površini sa zaronjenim licem u vodu.

“Vidjela sam kada je mladić, preskočivši neko kamenje, skočio u rijeku. Bila sam izvan sebe, a ti sekundi borbe za život mog djeteta bili su mi kao vječnost”, sa pomiješanim bolom, ali i olakšanjem prisjeća se Suzana. Očevici kažu da je uporni mladić uranjao i izranjao pokušavajući da pronađe nestalog dječaka. Nekako je uspio da ga izbavi iz vode u besvjesnom stanju. Nije davao znake života. Osim kupača, u pomoć su pritekli i medicinski radnici Banje. Srećom, uspjeli su da tog dana i drugog utopljenika povrate i ožive prenose Nezavisne.

 

Drvenom palicom oštetio parkirana vozila i nasrnuo na goste fast fooda

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79