Od večeras tramvaji voze od Ilidže do Baščaršije

Šta znači to što je ona „raspravljala u okviru neformalnih susreta u Vijeću Evrope“ o presudi po apelaciji upućenoj evropskom sudu? Ne znači, naravno, ništa, osim što ostavlja sumnju da članica delegacije BiH u Vijeću Evrope ne poznaje elementarne principe i mehanizme na kojim funkcionira Evropski sud za ljudska prava u Strasbourgu.

Vijeće Evrope jeste osnivač Evropskog suda za ljudska prava, međutim, ni na koji način ne može utjecati na njegov rad i presude.Ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo Adnan Šteta objavio je kako od večeras tramvaji saobraćaju od Ilidže do Baščaršije.

Time je završena rekonstrukcija tramvajske pruge u bh. prijestonici koja je počela 2021. godine i koštala više od 40 miliona KM. Rekonstrukcija se odvijala u više etapa.

Najprije se radilo na potezu od Ilidže do Čengić Vile a potom od Čengić Vile do Marijin Dvora.

– Od večeras tramvaji voze od Ilidže do Baščaršije. Sve što sam imao reći o izgradnji sarajevske pruge, mislim da sam rekao. Nije bilo lako nikome, ali ne vraćamo se nazad. Idemo naprijed, jer čeka nas mnogo posla do najboljeg javnog prevoza.

Nova sarajevska pruga neka bude na ponos svima nama i generacijama koje dolaze. Uvijek će za svakog od nas biti više od projekta. Hvala radnici, hvala kolege, hvala građani, hvala Sarajevo – napisao je Šteta na svom Facebook profilu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79