Odabrani veleprometnici nisu dostavili potrebnu dokumentaciju za nabavku vakcina, Zavod za javno zdravstvo FBiH izvijestio Vladu u roku

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH želi upoznati javnost sa poduzetim aktivnostima, a vezano za postupanje po zaključku Vlade Federacije od 11.03.2021. godine, kojim je zadužen da bez odlaganja zaključi ugovore za nabavu vakcina sa veleprometnicima “MGM Farm” d.o.o. Kakanj i “Krajina Group”.

Direktor Federalnog Zavoda za zdravstvo, Davor Pehar, nije potpisao ugovore za nabavku vakcina s firmama MGM Farm Kakanj i Krajinagroup, jer ove firme, iako su poslale ponude za nabavku, nisu dostavile ugovore.

Do problema je došlo, kako su u još u subotu izvjestili mediji, zbog velikih medijskih i političkih pritisaka na dobavljače.

Povodom ovoga oglasili su se iz Zavoda za javno zdravstvo te objasnili šta se dešava sa potpisivanjem ugovora.

– Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH želi upoznati javnost sa poduzetim aktivnostima, a vezano za postupanje po zaključku Vlade Federacije od 11.03.2021. godine, kojim je zadužen da bez odlaganja zaključi ugovore za nabavu cjepiva sa veleprometnicima “MGM Farm” d.o.o. Kakanj i “Krajina Group” d.o.o. Banja Luka, a koje je odobrila Vlada Federacije BiH.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH odabrani veleprometnici NISU DOSTAVILI potrebnu dokumentaciju, kao ni konačnu ponudu neophodnu za zaključivanje ugovora ni nakon roka koji im je naznačen u dopisu (subota, 11.03.2021. godine do 11:00h), te stoga Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH nije mogao potpisati ugovore s istim.

O ovome je Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH izvijestio Vladu Federacije BiH u roku koji mu je postavljen kao krajnji rok za dostavu informacije (ponedjeljak, 15.03.2021. godine do 10:00h), naveli su iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79