Odavanje počasti mladoj doktorici Azri: Sarajlije će se sutra okupiti na mjestu nesreće

Foto: Klix

Građani Sarajeva će se okupiti sutra u 18 sati na mjestu saobraćajne nesreće.

Podsjetimo, stravična saobraćajna nesreća dogodila se u petak oko 23:30 sati, a kada je pijani vozač Armin Berberović pokosio tri djevojke. Doktorica Azra Spahić je poginula na licu mjesta, njena kolegica je teško povrijeđena i ljekari joj se bore za život, dok je treća djevojka, samo pukom srećom prošla sa težim povredama, ali je van životne opasnosti.

Na Facebook grupi “Vi ovo dozvoljavate – za Editu i Selmu” objavljen je poziv na mirni skup za doktoricu Azru Spahić.

Objavu iz Facebook grupe prenosimo u cjelosti.

“Poginula je mlada doktorica Azra Spahić iz Bihaća, koja je radila u Sarajevu. Ljekari se bore za život Alme Suljić, dok je jedna osoba poslana na kućno liječenje.

Pozivamo vas na mirni skup odavanja počasti mladoj doktorici Azri Spahić, koja je ubijena u saobraćajnoj nesreći u petak, u ulici Maršala Tita.

Nažalost, ovakve skupove smo organizovale prije sedam godina kada su nedaleko od ovog mjesta, u saobraćajnoj nesreći ubijene Selma Agić i Edita Malkoč. I danas ponavljamo isto što smo tada poručivale – ulice Sarajeva nisu sigurne, postojeći zakonski propisi nisu adekvatni, institucije moraju preuzeti odgovornost i ponuditi rješenja. Nakon nepovratno otetih života – za ovo sve je već kasno, ali to ne znači da ćemo prihvatiti trenutnu situaciju.

Ovim skupom najprije želimo poslati poruku porodici Azre Spahić da solidarno stojimo uz njih u njihovom gubitku i gubitku svih građana i građanki ovog grada.

Položite cvijet i u mislima budite uz porodicu i prijatelje nastradale mlade doktorice i povrijeđenih pješakinja.

Skup će se održati u 18:00h u nedjelju, 28.05., na Marijin-Dvoru, u ulici Maršala Tita, na mjestu saobraćajne nesreće.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79