Odbija se prijedlog ukidanja finansiranja stranaka: Nema dodatnog novca za bh. naučnike!

Prof. Damir Marjanović obavijestio je građane da je na današnjoj sjednici Doma naroda odbijeni su amandmani kojima bi se novac namjenjen za povećanje izdvajanja za stranke i za rekonstrukciju vladinih zgrada i to u ovoj pandemijskoj godini, usmjerio u rad naučnica i naučnika.

Izdvajanja za nauku su smanjena, a za izgradnju zgrade vlade povećana.

,,Na današnjoj sjednici Doma naroda “na moje veliko iznenađenje” Vlada Federacije BiH, ali i Dom naroda, su odbili amandmane kojima bi se novac namjenjen za povećanje izdvajanja za stranke i za rekonstrukciju vladinih zgrada i to u ovoj pandemijskoj godini, usmjerio u rad naučnica i naučnika od kojih se očekuju čuda u borbi protiv ovoga virusa! Da pojasnim, izdvajanja za nauku su smanjena, a za izgradnju zgrade vlade povećana, a za stranke nema pandemije! Od koga je, očekivano je”, napisao je na Facebook računu Marjanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79