Regija BiH Odbijene žalbe: Hasan Dupovac i Zijad Mutap ostaju u pritvoru!

Odbijene žalbe: Hasan Dupovac i Zijad Mutap ostaju u pritvoru!

Sud Bosne i Hercegovine odbio je žalbe advokata Hasana Dupovca i Zijada Mutapa na rješenje Suda da im odredi jednomjesečni pritvor.

Advokat Hasana Dupovca Ermin Gačanović

Informaciju za Faktor potvrdio advokat Ermin Gačanović, koji zastupa policajca Dupovca, te najavio žalbu Ustavnom sudu BiH.

– Mogu potvrditi da su žalbe odbijene i to vrlo ekspeditivno. Odbrana Hasana Dupovca će podvrgnuti ustavnom ispitivanju kompletan postupak Tužilaštva i Suda – kazao je Gačanović za Faktor.

I advokati osumnjičenog Zijada Mutapa Nina Kisić i Goran Dragović su također najavili žalbu Ustavnom sudu.

Advokati Nina Kisić i Goran Dragović, pravni zastupnici Zijada Mutapa

Podsjetimo, nekadašnji šef Jedinice za saobraćajne istrage MUP-a KS Hasan Dupovac i Zijad Mutap, otac Alise Mutap, uhapšeni su prije 15 dana, nakon čega im je određen pritvor koji po rješenju Suda BiH može potrajati do 1. marta.

Tužilaštvo BiH sumnjiči ih za organizirani kriminal u vezi sa ometanjem istrage u vezi sa smrću Dženana Memića.

Pritvor im je određen zbog bojazni da bi mogli ometati istragu, te zbog uznemirenja javnosti, saopćeno je ranije iz Suda BiH prenosi Faktor.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79