Odbojkaš iz Banja Luke poručio da neće igrati za BiH protiv Kosova: Srbin sam!

Odbojkaš iz Banja Luke Miloš Popović poručio je da sigurno neće igrati za reprezentaciju BiH ukoliko ta selekcija zakaže utakmicu sa Kosovom u Novom Pazaru, kao što je najavio predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Alija Fatić, prenosi Glas Srpske.

“Želim, prije svega, da naglasim da sam sportista i da mi je krivo što se sve ovo dešava, ali sam morao da reagujem. Krovni savez je sastavljen od saveza RS i FBiH i ja, kao i otprilike 60 odsto članova A selekcije, u reprezentaciji BiH predstavljam matični savez i RS. Zato sigurno nikada i ni u kom slučaju ne bih igrao protiv samoproglašenog Kosova, a u razgovoru sa kolegama shvatio sam da svi igrači srpske nacionalnosti razmišljaju isto. Srbin sam, ne priznajem nezavisnost Kosova i tačka. Pitam se na šta bi ličila ta reprezentacija ukoliko ne bi igrali igrači iz RS.a”, rekao je Popović.

Seniorska reprezentacija BiH pet godina praktično nije postojala, a okupljena je prije mjesec i nastupila je u Evropskoj ligi.

Popović ističe da su se igrači zbližili i da tokom šest utakmica nije nastao apsolutno nijedan problem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79