Odbranu Bube Corellija preuzeo advokat Zlatko Ibrišimović: Obaviješten sam da je uhapšen, čekam detalje slučaja

Zlatko Ibrišimović, sarajevski advokat koji je preuzeo odbranu Amara Hodžića, repera umjetničkog imena Buba Corelli, potvrdio je za “Avaz” da je preuzeo njegovu odbranu.

– Ja sam samo dobio poziv u kojem je rečeno da je uhapšen i to je to. Iskreno da kažem ne znam ni zašto ni kako. Tek ću kasnije, tokom dana imati detaljnije informacije – kaže Ibrišimović.

Podsjećamo da je Hodžić uhapšen sinoć oko 22.55 sati, nakon pucnjave u sarajevskom naselju Stup.

Oružani incident

Do oružanog incidenta došlo je jučer oko 16:30 sati, a policajci su na licu mjesta zatekli dvije povrijeđene osobe.

Corelli je uhapšen u ulici Ljubljanska gdje je zatečen u Audiju Q7 koji su policajci pretresli, a kako nezvanično saznajemo unutra nije ništa sumnjivo pronađeno.

On se prema policijskim informacijama tereti za krivična djela izazivanje opće opasnosti, nošenje oružja i nanošenje teških tjelesnih povreda.

Još se traga za jednom osobom koja je prilikom pucnjave bila u Mercedesu. Za tim autom je raspisana potraga. Također, je uhapšen Hodžićev rođak Omar Curić kod kojeg su pronađena dva pištolja.

Zadržan u policiji

Buba Corelli se nalazi u prostorijama za zadržavanje MUP-a KS i čeka se da ide pred tužioca.

Podsjećamo da je Corelli jučer nakon incidenta za “Avaz” kazao:

– Ja, Amar Hodžić, sam se našao u pogrešno vrijeme, na pogrešnom mjestu i nikako nisam povezan sa nemilim događajem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79