Foto: FENA
Odgađa se susret lidera koalicije na državnom nivou: Poznato je i zašto

Odgađa se susret lidera koalicije na državnom nivou: Poznato je i zašto


Planirano je da sastanak partnera na nivou BiH bude održan sutra, a organizator je predsjednik SDP-a BiH, Nermin Nikšić.

Lideri političkih stranaka koje čine parlamentarnu većinu na nivou države Bosne i Hercegovine odlučili su odgoditi sastanak, koji je bio zakazan za sutra, zbog dženaze žrtvama katastrofalnih poplava u entitetu Federacija BiH, potvrdili su iz HDZ-a BiH.

Javnost će o novom terminu sastanka biti obaviještena u budućnosti.

Sastanak partnera na nivou BiH, koji je organizovao predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić, trebao je biti održan sutra.

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, ranije je istakao da bi evropski put trebao postati “pitanje svih pitanja” u naredna tri mjeseca.

“Treba da vidimo šta možemo da uradimo kroz Vijeće ministara i Parlamentarnu skupštinu BiH da bi realizovali ovo što smo pričali kao optimistično. Opet sam optimističan. Drugog puta nemamo”, rekao je Čović.

Naglasio je da su vođeni pojedinačni razgovori te da postoji spremnost za zajednički sastanak kako bi se utvrdili prioriteti i sagledalo šta je Bosna i Hercegovina dobila od Evropske komisije.

Očuvanje unutrašnje stabilnosti u zemlji, prema Čovićevim riječima, moguće je, a to podrazumijeva povratak u institucije i intenzivniji rad na relevantnim pitanjima.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija