Odgođena sahrana Davida Dragičevića zbog nove obdukcije

Sahrana Banjalučanina Davida Dragičevića, čije je tijelo u subotu pronađeno u koritu rijeke Vrbas, odgođena je dok se ne završi nova obdukcija.

Dragičević je trebao biti sahranjen danas.

Prva obdukcija utvrdila je da je Dragičević pao u rijeku Crkvenu i utopio se, a predsjednik RS Milorad Dodik zatražio je od ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača da se izvrši dodatna ekspertiza o okolnostima pod kojima je došlo do smrti mladića.

Nakon sastanka sa Davorom Dragičevićem, ocem pokojnog Davida Dragičevića (21), rekao je da će nad tijelom tog mladića još jednom biti izvršena obdukcija prije sahrane.

– Naložena je dodatna istraga i ekspertiza i u slučaj će ući novi timovi, novi ljudi da još jednom sve pregledaju i da sa stanovišta činjenica obavijeste porodicu – rekao je Dodik.

Podsjećanja radi, Dragičević je od kuće otišao 17. marta oko 19 sati, a posljednji put je viđen u nedjelju oko 3.30, kada je izašao iz jednog noćnog kluba u Banjoj Luci, nakon čega mu se gubi svaki trag.

U potragu za mladićem, osim policije, uključili su se i brojni građani koji su se nadali da će Davida pronaći živog i zdravog. Njegovo tijelo pronađeno je 24. marta na ušću rječice Crkvene u Vrbas, u blizini tvrđave Kastel.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79