Odgođeno suđenje Halidu Muslimoviću

Suđenje pjevaču Halidu Muslimoviću jutros je odgođeno jer se u Osnovnom sudu nije pojavila Sonja Bašić, žrtva napada za koji se popularni pjevač tereti.

Inače, Muslimovića optužnica tereti za nanošenje tjelesnih povreda i ugrožavanje sigurnosti.

Bašićeva se nije pojavila zbog obaveza u Australiji, ali je najavila da može doći na naredno ročište koje je zakazano krajem narednog mjeseca.

Tužilac Sanja Tadić Stojisavljević navela je da vjeruje da neće biti potrebe za privođenjem svjedoka.

Muslimović je optužen za napad 27. jula proše godine između dva i tri sata ujutro, na relaciji magistralnog puta Banjaluka – Kozarac.

Prema optužnici banjalučkog tužilaštva, on je nakon kraće prepirke u svom automobilu pežo 607 udario Bašićevu sa kojom je bio u emotivnoj vezi više puta šakom u lice, grizao i govorio joj pogrdne riječi.

“Je…. te policija, ti ćeš mene prijaviti, ti si mala maca za mene, znaš li ti ko sam ja. Vozaću te u gepeku, mrak će te progutati”, vikao je Muslimović na ženu koju je tukao.

Kako se navodi u optužnici, u jednom trenutku Muslimović je zaustavio vozilo, izašao i došao do vrata suvozača gdje je sjedila oštećena,  uhvatio rukom za kosu, izvukao iz auta i bacio na beton.

Muslimović ju je zatim podigao i ponovo udario šakom u lice te ugrizao za desno rame.

Prema rezultatima istrage koju je provelo banjalučko tužilaštvo Bašićeva je zadobila višestruke povrede u vidu nagnječenja i ugriza, prenose Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79