Odgođeno suđenje Mamiću, jedan od optuženih na testiranju na koronavirus

U Okružnom suda u Banjoj Luci danas su odgođena tri suđenja koja su istovremeno trebala početi u odvojenim sudnicama, a razlog je nemogućnost dolaska učesnika postupaka zbog povišene temperature ili sumnje na zarazu koronavirusom.

Odgođeno je suđenje suspendovanim policijskim inspektorima PU Banja Luka Nenadu Grujiću i Jeleni Florjan, optuženima za primanje. Zbog povišene temperature u sudnici se nije pojavio branilac prvooptuženog, advokat Željko Višić.

Sudija Branimir Jukić je potvrdio da je obaviješten o tome, te da postoji opasnost od zaraze Covid – 19 i novo ročište u ovom predmetu zakazao za 3. novembar.

– Korona je već ušla u ovaj sud. Nekoliko radnika suda se razboljelo i nisu došli na posao. Bolesno je i nekoliko advokata, ali i par članova sudskih vijeća – rekao je Jukić.

Istovremeno je odgođeno suđenje i notaru Milomiru Proroku, optuženom za lažno prijavljivanje krivičnog djela, a zbog odsustva sudije Blagoje Dragosavljevića koji takođe sumnja na koronu, kao i suđenje Marinku Dobrašu za tešku krađu, gdje je bolesna sudska saradnica u ovom predmetu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79