Odgođeno suđenje u predmetu “Tower”: Sedin Halilagić testirao se na koronavirus

Nastavak suđenja Sedinu Halilagiću i Elvedinu Mahmutoviću, optuženima za primanje mita u predmetu “Tower”, odgođeno je na molbu optuženog Halilagića koji je kazao da čeka rezultate testiranja na koronavirus.

Halilagić je došao u Općinski sud Sarajevo, kako je kazao, na insistiranje branioca Nermina Vile. Primjetno je bilo sudnici da je smješten u zadnji red kako ne bi bio u kontaktu s ostalima.

Sudiji Draganu Vukajloviću saopćio je da se loše osjeća i da ima temperaturu te da nije u stanju da prati tok suđenja. Sudija je odgodio pretres uz napomenom da optuženi dostavi medicinsku dokumentaciju.

Prije toga saopćeno je da je glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu odbila prijedlog odbrane za izuzeće tužioca Sanina Bogunića iz ovog predmeta, piše Avaz.

Tužilac Bogunić napomenuo je da je kolegij tužilaštva KS jednoglasno odbio prijedlog kao neosnovan, te da je ipak razmatran uprkos činjenici da navedeni razlozi nisu u skladu da Zakonom.

Reagirala je advokatica Vasvija Vidović koja zastupa Elvedina Mahmutovića:

– Odbrana nema ništa protiv tužioca Sanina Bogunića, ali je Federalnom tužilaštvu jedna ozbiljna nevladina organizacija,etički kominet, podnio prijavu protiv tužioca i mi smo bili prinuđeni da tražimo izuzeće.

Uslijedio je odgovor tužioca da je navedena organizacija nelegalna, a dalju raspravu je prekinuo sudija Vukajlović.

Na insistiranje advokatice Vidović pretres je odgođen na duži rok i zakazan je za 18. novembar.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79