Odgođeno suđenje u predmetu ”Volan”: Pokrenuo se metak u stomaku Dalibora Vaskovića

U Sudu BiH danas je odgođeno suđenje automafijašima u predmetu “Volan”, koji se terete za višemilionske krađe vozila.

Ročište je odgođeno jer optuženi Dalibor Vasković nije bio u stanju pratiti suđenje zbog zdravstvenih problema. Vasković tvrdi da se metak, kojim je ranjen prije sedam godina, pokrenuo u stomaku i da će u srijedu, ukoliko mu budu uredni nalazi, biti operiran u fočanskoj bolnici.

Optuženi je pojasnio da mu je ljekar preporučio strogo mirovanje i predočio je nalaz hirurga u kojem, za razliku od nalaza ljekara opće prakse, nije preporučeno strogo mirovanje.

Sutkinja Hasija Mašović je, nakon kraće rasprave, odgodila suđenje. Naredila je da Vasković i njegova odbrana do narednog ročišta nabave adekvatnu ljekarsku dokumentaciju i poručila je, ukoliko se ispostavi da njegove tvrdnje nisu bile tačne, da će morati platiti troškove odgođenog ročišta.

Inače, jučer je obavljena i kontrola opravdanosti mjera zabrane prema optuženima. Odluka će biti saopćena naknadno prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79