Odjel za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog uručio CTG aparat UKC-u Tuzla

Predstavnice Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog danas su predale Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla donaciju koja je namijenjena Klinici za ginekologiju i akušerstvo. Donacija ukupne vrijednosti 6.500 KM sadrži CTG aparat i drugu opremu kao što su posteljina, spavaćice, ogrtači za kojom je tokom ranije posjete ovoj Klinici iskazana potreba.

Direktor UKC-a Tuzla Vahid Jusufović rekao je, da je rad Klinike za ginekologiju i akušerstvo je važan za kompletno društvo jer se radi o dva života – majci i djetetu, izrazivši zahvalnost Muftijstvu tuzlanskom, Odjelu za brak i porodicu, za brigu i društvenu odgovornost koja je iskazana na ovaj način.

CTG aparat nezamjenjiv je u svakodnevnom radu akušera i babica u porodilištu, kazao je načelnik Klinike Igor Hudić, koji je zahvalio za ovu donaciju i inicijativu.

Odjel za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog realizirao je ovaj projekt kao podršku budućim majkama, porodiljama, kao i osoblju koje brine o njima, kazala je Hasiba Saračević, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini u svome radu brine o porodici, instituciji braka, a posebno o majci i djetetu, kazala je Amina Đulović, stručna saradnica za medije Muftijstva tuzlanskog.

Muftijstvo tuzlansko je i ranije pružalo pomoć UKC-u u Tuzli, cijeneći njegov rad i misiju i tako će činiti i ubuduće.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79