Odlična ideja sarajevskog veterinara: Edin otvorio vrtić za kućne ljubimce

Sarajlija Edin Grabovica prije nepuna tri mjeseca pokrenuo je zanimljiv posao. Riječ je o vrtiću za kućne ljubimce “Da Pet Care”.

Ovaj doktor veterinarske medicine završio je i srednju veterinarsku školu tako da je rad sa životinjama njegovo opredjeljenje još odranije.

Pozitivne reakcije

– Ideja je u glavi dugi niz godina, ali sada sam uvidio da je pravo vrijeme za nešto jedinstveno i potpuno drugačije u našem gradu, a ljubav prema životinjama je presudna. Veoma smo zadovoljni reakcijama jer smo za nepuna tri mjeseca postali prepoznatljivi – otkriva Grabovica.

Uz jedinstven koncept na ovim prostorima i posvećenost kućnim ljubimcima, veoma brzo su stekli povjerenje vlasnika kućnih ljubimaca, ali, što je još važnije, povjerenje “čupavaca” kako ih odmilja zovu.

– Životinje, kao i ljudi, osjete pažnju i ljubav koje im se nesebično pružaju. Prije je čovjek trebao psa da bi preživio. Pas je bio čuvar, lovac, zaštitar. Danas, kada psi žive u urbanim sredinama, gdje više nisu lovci, čuvari, zaštitnici, oni trebaju nas da bi opstali – ističe Grabovica.

Kako naglašava, psi bi teško preživjeli bez ljudske brige.

Dodatni motiv

– Danas se radi od 8 do 17 ili duže, to je veoma dug period da pas provede sam. To su, ipak, bića kojima trebaju pažnja i igra. Ovo je težak posao ukoliko se radi kako treba jer osim ljubavi i znanja, treba puno strpljenja i smirenosti – ističe Grabovica.

Edin i njegov tim prvenstveno su posvećeni kućnim ljubimcima, bez obzira na to čiji su, i tu ne prave razlike.

– Svakom ljubimcu pristupamo individualno. Dolaze nam poznate ličnosti, to nam daje dodatni motiv, jer oni svoje ljubimce mogu ostaviti gdje god požele, a ipak su se odlučili za nas – kaže Grabovica.

Savjeti za prehranu

– U našem centru imamo hotel za mace i druge kućne ljubimce, vrtić za pse, nutricionističko savjetovanje i plan prehrane, kao i preporuke za odabir najadekvatnije hrane za kućne ljubimce, pet taksi, postoperativnu njegu, kućne obilaske, šetanje, kupanje, šišanje pasa – otkriva Grabovica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79