Regija BiH Odlučuje Gradsko vijeće: Boravak u tuzlanskim vrtićima bit će skuplji za 25...

Odlučuje Gradsko vijeće: Boravak u tuzlanskim vrtićima bit će skuplji za 25 posto

Upravni odbor Javne ustanove Naše dijete Tuzla uputio je incijativu da se poveća cijena boravka u 11 tuzlanskih vrtića, u koje ide oko 1.200 djece.

Konačna odluka je na Gradskom vijeću Tuzle, a incijativa bi, prema riječima direktorice ustanoveNaše dijete Sanje Karić, trebala biti razmatrana na sjednici zakazanoj za kraj maja.

– Predloženo je povećanje poludnevnog boravka sa 125 na 150 KM, a cjelodnevnog boravka sa 160 na 200 KM. Razlog je enormno povećanje cijene hrane, higijenskog i didaktičkog materijala, goriva, što sve ulazi u izdatke naše ustanove. Mi već duže vrijeme pokušavamo da se nosimo s poskupljenjima, ali došli smo u situaciju da to više ne možemo – kaže direktorica Karić.

Incijativa je prošla Kolegij Gradskog vijeća u uvrštena je na dnevni red naredne sjednice. Ukoliko Gradsko vijeće usvoji odluku o povećanju cijene boravka u vrtićima, odluka bi se primjenjivala od juna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79